neděle 17. září 2017

Venku to voní podzimem. Prší a pejsci stejně trvají na své pravidelné procházce kolem kravína. Už jsme se smířili s tím, že z nich kamarádi nebudou a tak žijí odděleně od sebe a vidí se jen když je Tim venku a kouká do obýváku francouzskými dveřmi. Čert okamžitě zbystří a sune se ke dveřím chůzí šelmy, ocásek bojovně vztyčený. A tak já dopoledne a chemik odpoledne absolvujeme procházku dvakrát za sebou.
Ještě před měsícem jsem jednoho i druhého pouštěla při vstupu na zahradu z vodítka. Tomu je konec. Na zahradě se zabydlela ježčí rodinka a Tim jim nedá pokoj. Čerta nic takového nerozhodí. Tyhle jinošské vylomeniny už má dávno za sebou. Vzpomínám na jeden zářijový večer, byli u nás zrovna chemika spolužáci z vysoké, venku kravál a pak vběhl Čert pod konferák a upustil něco z čenichu. Ježka. Chemik tenkrát vzal vyděšené klubko a zanesl ho do bezpečí zahrady. Kupodivu pes nejevil žádné známky zranění na čenichu ani v tlamičce. Ovšem od té doby si ježků nevšímá.
Prošli jsme s Čertem zahradu, drobně prší a pod modřínem se z trávy klubou hlavičky nějakých hub. Já si myslím že to jsou klouzci, chemik si myslí, že je to něco jedlého a soused houbař loni tvrdil, že nejsou jedlé. Zítra je chemik vezme do mykologické poradny v Ostravě. Snad se konečně dozvíme, s kým máme tu čest.
Večery už jsou dlouhé a tak jsem se pustila do vyšívání vánočního věnce od EMS. Na vánoce, čistě teoreticky, bude zdobit krbovou římsu.
Přeji Vám všem, kdo zavítáte na tento blog, krásné podzimní dny.

Trocha fotek ...








Práce na výminku se zastavili. Chemik zapomněl, že už je poměrně dost křupavý, seskočil z fošny položené na dvou kozách a "vyronil" si kotník. Pořád mu říkám, že když už je člověk křupavý tak jako my dva, nemůže se chovat jako mladý Janek. Ale znáte to, jak zpívá pan Gott - jsem stále mlád, jsem stále mlád ... a na následky nemyslí. No prostě chlapi.

2 komentáře:

Rija řekl(a)...

Nad krásně ti to kvete a výšivka je úžasná. Chemikovi foukám na kotník s přáním brzkého uzdravení. Jojo kosti nemládnou. my bychom rádi. Měj se krásně. Rija

Nanýsek řekl(a)...

Pořád mu říkám, že jsme čím dál "křupavější". Ale znáš chlapy, nedá si říct. Ale už je celkem OK, už nepotřebuje taxikáře.