úterý 13. srpna 2024

 O víkendu se jal chemik zazdívat otvory ve zdi kravína, kde už není střecha a má se stát součástí zahrady. Pořád říkám, brzdi, nejsme nejmladší. Ale znáte to, chlap má svoji hlavu a poručit mu nemůžete. A tak už v sobotu odpoledne cítil záda a v neděli už byl chabr. Ještě že má paní Válkovou se zlatýma rukama a ta ho v pondělí dala jakž takž dohromady.

 Čekáme na pana bagristu, který má v zahradě odstranit část spadnuté opěrné zídky a nahradit ji lomovým kamenem. Snad do konce týdne dá vědět. S Lachtanem počítat nemůžeme, ten nám tady před více jak třemi lety nechal Šakala. Koupil ho s tehdejší přítelkyní a den na to se rozešli. To je story jak ze špatné telenovely a jednou pro svá budoucí vnoučata napíšu knihu s názvem "Jak váš otec poznal vaši matku" a zatím jsme na čísle šest. Aranka, Opilka, Sešívaná,  Studentka, Matka 1, Matka 2 nebo-li Štěkna. Uvidíme, koho nám nakonec domů přivede. Kde zrovna teď bydlí nevíme, tušíme jen, že někdo v okolí Opavy. Jak říká klasik "Malé děti, malé starosti. Velké děti, velké starosti".

Předvčírem jsem courala po oblíbených stránkách. Mezi nimi mám uložené tři oblíbené misty malíře. Po konzultaci s chemikem jsme si koupili obraz od pana Ondřeje Kočára. Doplní naši sbírku jeho obrazů. Kdysi jsme jej objevili v galerii v Opavě. Z jeho děl na nás sálá světlo a teplo. Tak se mám opět na co těšit. 



Do patra v baráku moc nelezu, jen když potřebuju něco z mrazáku. To patro je z půlky pokoj Lachtana a druhá polovina teď patří kocourovi Asterixovi, kterému říkám zkráceně Rixí. Tentokrát jsem se přemohla a vyšla až na pavlač, abych si  zhora vyblejskla svítel latnatý, strom, na kterém se objevily penízky odkvetlých květů. Na jaře se už klubaly listy, když přišly holomrazy a celý strom omrzl. Ale příroda, jal se říká, je mocná čarodějka, a objevily se listy nové, svítel žlutě rozkvetl a tolik penízků jako letos nikdy předtím neměl.



Přeji pěkný zbytek dnešního dne a zase někdy přijdu "pokecat".

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý deň, pozdravujem vás zo Slovenska. Pamätám si vás zo Selského dvorecka, preto som rada, že som objavila váš blog, tak vám chcem zaželať veľa zdravia, aby ste naďalej mohli zvelaďovat svoj stateček a štastne si v ñom naživali aj so svojimi zvieracími milačikmi😊
11. srpna 2024 v 11:23

Anonymní řekl(a)...

Prepáčte, ale nie vždy sa mi podarilo odoslať komentár.....páči sa mi vaše blogovanie, že s nadsazkou dokážete zhodnotiť choď vašej domácnosti a do toho inšpirativne foto. Tak, ak dovolíte sem-tam nakuknem😊 pozdravujem zo Slovenska ......Slavka